Ekonomi-Nirvana

Vår vision som vi strävar mot att kunna ge till våra kunder, är Ekonomi-Nirvana. Det är ett tillstånd där kunden har automatiskt och konstant optimerad likviditet.

Historien bakom FINQR

Idén om FINQR föddes strax innan den första vågen av digitalisering och automatisering. Bakom företaget står inte bara ekonomer med gedigen erfarenhet, utan även programmerare och systemarkitekter med specialisterfarenhet från finanssektorn. Kort sagt, en mix av olika spetsnördar.

Det som alla samlades kring var att hjälpa företag med att optimera och förbättra sin likviditet. Den första viktiga byggklossen blev att underlätta och automatisera allt som hade med fakturering att göra – och samtidigt öka ekonomiavdelningens översikt och kontroll.

Man ville göra det som många finansbolag drömde om, men saknade friheten att genomföra: skapa ett flexibelt system fritt från gamla bojor. Under nästan ett år satt man inlåsta och utvecklade vad som kom att bli FINQR.

Med förtroende

Ekonomin är i hjärtat av varje företag, och den involverar i många fall även personuppgifter – båda behöver hanteras med största säkerhet. Det är därför som FINQR är byggt utifrån vad som brukar kallas för ”Privacy by default” och ”Privacy by Design” – vilket är krav på inbyggd datasäkerhet.

Samtidigt är systemet utvecklat för att vara flexibelt och fungera tillsammans med de flesta typer av affärs- och bokföringssystem. Kunden ska inte behöva anpassa sig till FINQR, utan tvärtom.

Även om vi är glada och lite finurliga i vår ton, så krävs ett allvar i grunden. Vi tar ditt förtroende på största allvar och arbetar ständigt med att skapa så säkra och stabila tjänster som möjligt. Vi vill verkligen att det ska kännas bra i magen att vara kund hos oss.

Digitaliseringen handlar inte om att
ta någons jobb

Det råder ganska mycket förvirring kring digitalisering och automatisering. Det vanligaste missförståndet är att det handlar om system, när det i själva verket handlar om människor.

Vår syn på digitaliseringen är att den ska hjälpa människor att göra sitt arbete ännu bättre och smidigare. Vi vill befria dig från repetitiva, monotona uppgifter som inte ger dig något. Vi vill frigöra din tid och potential så att du kan arbeta med sådant som just du är expert på, där du gör en verklig skillnad.

Digitaliseringen handlar om så mycket mer än datorisering. Det handlar om att addera en helt ny dimension där 1+1 blir 3. Tänk på det så här: att lägga in balansrapporten och likviditetsbudgeten från papper till Excel var datoriseringen. Att automagiskt förutspå framtida likviditetsproblem och optimera kassaflödet med hjälp av datan – det är digitaliseringen!

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Ta en titt på våra lösningar som hjälper dig att digitalisera ekonomifunktionen på ett smart sätt. Med en lösning från FINQR optimerar du, frigör tid och boostar likviditeten.