Automatisera din fakturering och få betalt snabbare

Genom att låta FINQR-plattformen och vår faktureringsmodul optimera och automatisera faktureringen så kortar du den faktiska kredittiden samt ökar kontrollen över kundreskontran.

Plattformen synkar med ditt ekonomisystem, hämtar fakturorna och skickar ut dem via brev, e-post, e-faktura och SMS.

Kul att du vill veta mer 😄

Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.
Du når oss även via telefon 010-150 81 99.

Webbfaktura och smidig Fakturaportal

Det spelar ingen roll om du skickar dina fakturor via brev, e-post, e-faktura eller SMS – det skapas alltid upp en webbfaktura som din kund enkelt kommer åt via vår fakturaportal.

Inne i portalen har kunden översikt över alla fakturor du skickat, förfallodatum och saldon. Härifrån kan de enkelt klicka sig in på en faktura och betala via de alternativ som du aktiverat. Inifrån webbfakturan når de även eventuella bilagor och kan chatta direkt med vår eller er kundservice.

Automatisk Matchning & Bokföring av inbetalda fakturor

Alla betalningar matchas mot rätt faktura och bokförs sedan automatiskt i ditt affärssystem. Vid felbetalningar genom banköverföringar, så försöker FINQR-plattformen automatiskt matcha betalningen mot rätt faktura.

Du har alltid stenkoll på status för din kundreskontra på övergripande och kundnivå. Du ser totalt fakturerat belopp samt fördelning mellan aktiva och förfallna fordringar.

Innan vi nördar ner oss ännu mer i fakturering.
Vill du bli kontaktad?

Nördfakta kring fakturering med oss

Distributionsprofiler för fakturering

Tack vare att FINQR integrerar med ditt affärssystem så kan alla fakturor synkas över automatiskt in i vår plattform. Vi hämtar den data du bestämt och sedan bygger systemet upp dina fakturor i en snygg design där ditt varumärke har första parkett.

Från affärssystemet hämtar vi även om det finns föredragna faktureringskanaler för varje kund. På så sätt säkerställer vi att kunden faktureras på rätt sätt.

Prioritera olika kanaler för fakturering

En extra bonus är att du kan ställa in en så kallad successionsordning i FINQR där du rangordnar distributionssätten. Skulle den primära faktureringsmetoden för en mottagare inte fungera av någon anledning (exempelvis fel adress), så fortsätter plattformen automatiskt med nästa kanal i ordningen helt automatiskt. Det skapas även upp en notis där du informeras om ärendet.

Skicka E-faktura

Att skicka e-fakturor kan vara en riktig snårskog. Med oss slipper du problem med att kontrollera olika format och säkerställa kompabilitet.

Vår e-fakturaväxel sköter allt automatiskt. Vi hjälper dig med e-fakturering av både privatpersoner och företag.

Skicka faktura med E-post

Genom FINQR får du en god leveransbarhet på dina fakturor som skickas med e-post. Mejlen är snyggt designade med din och vår logotyp för extra tydlighet och transparens.

En trevlig fördel med att fakturera via e-post är att öppningar och klick blir spårbara. Du ser enkelt i plattformen vilka fakturor som öppnats.

Skicka faktura via Brev

Tryck av faktura och eventuella bilagor, kuvertering och adressering sker blixtsnabbt hos vårt tryckeri. Din faktura skickas ut samma dag som den aktiverats.

Givetvis stödjer vi brevfakturering utomlands. Dina fakturor ändras automatiskt till engelska när mottagarlandet är utanför Sverige.

Komplettera med SMS-utskick

Många av våra kunder kompletterar även sina fakturautskick med SMS-notiser som länkar till webbversionen av fakturan. Det blir ett smidigt sätt att minska risken för att fakturan blir bortglömd och ökar dessutom serviceuppfattningen hos framförallt b2c-kunder.

Best Practice-Process för fakturering

Fakturaflödet i plattformen följer en förutbestämd best practice-process där det 2 dagar efter förfallodatum skickas ut en snäll notis utan påminnelseavgifter. Skulle inte kunden betala skickas det ut en påminnelse 5 dagar efter förfallodatum. Använder du vår inkasso-modul fortsätter flödet vidare med rätt åtgärder 12 dagar efter förfallodatum.

Vår distributionsprocess är noga framtagen och baserad på en mängd historiska datapunkter från miljontals fakturor. Flödet är designat för att sänka DSO/kredittiden, utan att påverka kundupplevelsen negativt.

Även om vi är väldigt stolta över vår best practice, så är vi inte ”dem som är dem”. Givetvis kan du anpassa distributionsprocessen med antal steg och intervall så att den blir precis så som du vill ha den.

Stenkoll med fakturatidslinjer

I FINQR-plattformen har du alltid stenkoll på din fakturering, både på övergripande och fakturanivå.

Du kan se status för hela din kundreskontra och hur många fakturor som är aktiva och förfallna. Använder du vårt inkasso listas även alla inkassoärenden i översikten.

Klickar du dig in på en enskild faktura får du även här en statusöverblick och vilka steg fakturan gått igenom samt om några särskilda händelser skett.

Fakturans design och uppbyggnad

All nödvändig information som behövs för att FINQR-plattformen ska kunna generera dina fakturor hämtas från ditt affärssystem.

Fakturadesignen är gjord enligt konstens alla regler och vår gedigna erfarenhet. Din logotyp har första parkett. Dessutom finns det möjlighet att aktivera ett utrymme på fakturan där du enkelt kan ladda upp egna designade budskap. Varför inte köra en kampanj på din nästa fakturabatch?

Vill du anpassa något? Hojta till så löser vi det.

Detta säger våra kunder

Faktureringen är bara en del av vår plattform

Med FINQR-plattformen automatiserar du hanteringen av din kundreskontra. Välj vilka moduler du vill använda och kombinera ihop dem till en kraftfull lösning.

Fakturering

Fakturera genom e-post, SMS, brev och e-faktura. Mottagaren har även tillgång till fakturan i webbformat.
launchLäs mer

Inkasso

I flödet ingår påminnelser, inkassokrav och löpande hantering hela vägen till juridisk rådgivning och efterbevakning.
launchLäs mer

Betalning

Erbjud smidig betalning av fakturan genom Banköverföring, Kort, Swish, Delbetalning, Autogiro & E-faktura.
launchLäs mer

Bokföring

När betalningen kommit in prickar vi automatiskt av den i ditt ekonomisystem. Tillgång till händelser & verifikat.

Factoring

Sälj dina fakturor när du behöver tillgång till kapital extra snabbt. Kan fås med eller utan regress. Pengarna inom 24h.
launchLäs mer

Vad blir nästa steg?