Fakturering som den borde vara

Fakturera via Brev, E-post, E-faktura & SMS

Optimera din fakturering

Genom att låta FINQR-plattformen och vår faktureringsmodul optimera och automatisera faktureringen så kortar du den faktiska kredittiden samt ökar kontrollen över kundreskontran.

Plattformen synkar med ditt ekonomisystem, hämtar fakturorna och skickar ut dem via brev, e-post, e-faktura och SMS. När betalningen kommit in så bokförs den automatiskt i ditt ekonomisystem.

Kul att du vill veta mer 😄

Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.
Du når oss även via telefon 010-150 81 99.

Kul att du vill skapa ett konto 😄

Vad kul att du vill börja använda vår faktureringsmodul.

Vi kommer kontakta dig när ditt konto är skapat och bekräfta priser samt affärssystem.

Har du frågor? Slå oss en pling på 010-150 81 99 eller mejla [email protected]

Resultatet av att använda oss för din fakturering

Betalt snabbare

Våra kunders fakturamottagare betalar i snitt 5 dagar snabbare.

Mindre administration

Våra kunder sparar i snitt 4 minuter administration per faktura.

Nöjdare kunder

Vår support hjälper dina kunder med fakturafrågor. 8/10 ger högsta betyg.

Smidig Portal för dina kunder

Det spelar ingen roll om du skickar dina fakturor via brev, e-post, e-faktura eller SMS – det skapas alltid upp en webbfaktura som din kund enkelt kommer åt via vår fakturaportal.

Inne i portalen har kunden översikt över alla fakturor du skickat, förfallodatum och saldon. Härifrån kan de enkelt klicka sig in på en faktura och betala via de alternativ som du aktiverat. Inifrån webbfakturan når de även eventuella bilagor och kan chatta direkt med vår eller er kundservice.

 • Tydlig överblick över alla mottagna fakturor
 • För både B2C & B2B
 • Betala direkt via Swish eller Banköverföring

Synkar med ditt affärssystem

Vi har flertalet färdiga kopplingar till olika affärs- och nischsystem som gör att du enkelt kan synka över fakturor samt bokföra inbetalningar automatiskt.

Saknar du ditt system? Inga problem! Vår plattform är byggd med öppenhet i åtanke. Hör av dig så tar vi fram en koppling. Vårt öppna API gör det också möjligt för er att bygga egna kopplingar mot oss.

Inget API? Inga problem, vi har även stöd för filimport.

Automatisk Matchning & Bokföring

Alla betalningar matchas mot rätt faktura och bokförs sedan automatiskt i ditt affärssystem. Vid felbetalningar genom banköverföringar, så försöker FINQR-plattformen automatiskt matcha betalningen mot rätt faktura.

Du har alltid stenkoll på status för din kundreskontra på övergripande och kundnivå. Du ser totalt fakturerat belopp samt fördelning mellan aktiva och förfallna fordringar.

Jodå, visst är kunderna nöjda!

Innan vi går på djupet, vill du bli kontaktad?

Nördfakta kring fakturering med oss

Anpassade Distributionsprofiler

Tack vare att FINQR integrerar med ditt affärssystem så kan alla fakturor synkas över automatiskt in i vår plattform. Vi hämtar den data du bestämt och sedan bygger systemet upp dina fakturor i en snygg design där ditt varumärke har första parkett.

Från affärssystemet hämtar vi även om det finns föredragna faktureringskanaler för varje kund. På så sätt säkerställer vi att kunden faktureras på rätt sätt.

Prioritera kanaler för fakturering

En extra bonus är att du kan ställa in en så kallad successionsordning i FINQR där du rangordnar distributionssätten. Skulle den primära faktureringsmetoden för en mottagare inte fungera av någon anledning (exempelvis fel adress), så fortsätter plattformen med nästa kanal i ordningen helt automatiskt. Det skapas även upp en notis där du informeras om ärendet.

Skicka E-faktura

Att skicka e-fakturor kan vara en riktig snårskog. Med oss slipper du problem med att kontrollera olika format och säkerställa kompabilitet.

Vår e-fakturaväxel sköter allt automatiskt. Vi hjälper dig med e-fakturering av både privatpersoner och företag.

Skicka faktura med E-post

Genom FINQR får du en god leveransbarhet på dina fakturor som skickas med e-post. Mejlen är snyggt designade med din och vår logotyp för extra tydlighet och transparens.

En trevlig fördel med att fakturera via e-post är att öppningar och klick blir spårbara. Du ser enkelt i plattformen vilka fakturor som öppnats.

Skicka faktura via Brev

Tryck av faktura och eventuella bilagor, kuvertering och adressering sker blixtsnabbt hos vårt tryckeri. Din faktura skickas ut samma dag som den aktiverats.

Givetvis stödjer vi brevfakturering utomlands. Dina fakturor ändras automatiskt till engelska när mottagarlandet är utanför Sverige.

Komplettera med SMS-utskick

Många av våra kunder kompletterar även sina fakturautskick med SMS-notiser som länkar till webbversionen av fakturan. Det blir ett smidigt sätt att minska risken för att fakturan blir bortglömd och ökar dessutom serviceuppfattningen hos framförallt b2c-kunder.

Best Practice-Process för fakturering

Fakturaflödet i plattformen följer en förutbestämd best practice-process där det 2 dagar efter förfallodatum skickas ut en snäll notis utan påminnelseavgifter. Skulle inte kunden betala skickas det ut en påminnelse 5 dagar efter förfallodatum. Använder du vår inkasso-modul fortsätter flödet vidare med rätt åtgärder 12 dagar efter förfallodatum.

Vår distributionsprocess är noga framtagen och baserad på en mängd historiska datapunkter från miljontals fakturor. Flödet är designat för att sänka DSO/kredittiden, utan att påverka kundupplevelsen negativt.

Även om vi är väldigt stolta över vår best practice, så är vi inte ”dem som är dem”. Givetvis kan du anpassa distributionsprocessen med antal steg och intervall så att den blir precis så som du vill ha den.

Stenkoll med fakturatidslinjer

I FINQR-plattformen har du alltid stenkoll på din fakturering, både på övergripande och fakturanivå.

Du kan se status för hela din kundreskontra och hur många fakturor som är aktiva och förfallna. Använder du vårt inkasso listas även alla inkassoärenden i översikten.

Klickar du dig in på en enskild faktura får du även här en statusöverblick och vilka steg fakturan gått igenom samt om några särskilda händelser skett.

Fakturans design och uppbyggnad

All nödvändig information som behövs för att FINQR-plattformen ska kunna generera dina fakturor hämtas från ditt affärssystem.

Fakturadesignen är gjord enligt konstens alla regler och vår gedigna erfarenhet. Din logotyp har första parkett. Dessutom finns det möjlighet att aktivera ett utrymme på fakturan där du enkelt kan ladda upp egna designade budskap. Varför inte köra en kampanj på din nästa fakturabatch?

Vill du anpassa något? Hojta till så löser vi det.

Vad blir nästa steg?

Välj vilket paket du är intresserad av. Frågor? Slå oss en pling på 010-150 81 99 eller mejla [email protected]. Du kan även chatta med oss genom bubblan nere till höger 🙂

Fakturering Starter

För dig som vill komma i gång snabbt med fakturering. Vanligast för lite mindre flöden.

 • Fakturera via brev, e-post, e-faktura & sms
 • Integreration med affärssystem
 • Automatisk bokföring av inbetalningar
 • Stöd för flera valutor
 • Synka fakturor via Fil eller API/Integration
 • Support för fakturamottagare

Vill du se i detalj vad olika tjänster kostar så hittar du det i vår prislista.

299 kr/månad, från 5 kr/utskick

launchSkapa konto direkt

Fakturering Premium

För dig som har större volymer och/eller mer komplexa flöden som du vill anpassa.

 • Allt i starter
 • Avancerad hantering felbetalningar
 • Skräddarsydda flöden
 • Möjlighet för eget Bankgiro
 • Anpassning av fakturamallar
 • Anpassa betalalternativ

Vill du se i detalj vad olika tjänster kostar så hittar du det i vår prislista.

Från 1 499 kr/månad, från 3 kr/utskick

launchKontakta oss

Komplettera med Inkasso

Komplettera vår fakturamodul med påminnelser och inkasso helt kostnadsfritt.

 • Skicka påminnelser & inkassokrav
 • Avbetalningsplaner
 • Utlandsinkasso
 • Skräddarsydda kravprofiler
 • Telefoninkasso
 • Automatisk avprickning i ERP

Välj mellan Starter & Premium-versioner av påminnelse- och inkassomodulen.

Från 0 kr/månad, från 0 kr/utskick

launchLäs mer om Inkasso