Heltäckande Kravhantering

FINQR-plattformens inkassomodul täcker in hela flödet från en första fakturapåminnelse och löpande inkassohantering, hela vägen till juridisk rådgivning och efterbevakning. Du väljer själv om du vill använda hela flödet eller enbart köra påminnelser eller inkasso.

Plattformen synkar med ditt ekonomisystem och hämtar de förfallna fakturorna som du vill starta inkassoprocessen för. När betalningen kommit in så bokför vi det automatiskt i ditt affärssystem.

Kul att du vill veta mer 😄

Fyll i formuläret så återkommer vi inom kort.
Du når oss även via telefon 010-150 81 99.

Resultatet av att använda FINQRs Inkasso

Våra kunder sparar i snitt 4 minuter administration per faktura

Våra kunders fakturamottagare betalar i snitt 5 dagar snabbare jämfört med innan

Ekonomiavdelningen får bättre översikt & kontroll på kundreskontran

Smidig kravportal för dina kunder

Det spelar ingen roll hur dina påminnelser och krav skickas – det skapas alltid upp ett webbkrav/e-krav som din kund enkelt kommer åt via vår kravportal.

Inne i portalen har kunden översikt över alla fakturor och krav du skickat, förfallodatum och saldon. Härifrån kan de enkelt klicka sig in på en faktura och betala via de alternativ som du aktiverat. I portalen hittar de även bilagor och kan chatta direkt med kundservice.

  • Tydlig överblick över förfallna fordringar
  • För både B2C & B2B
  • Betala direkt via Swish eller Banköverföring

Automatisk Matchning & Bokföring av inbetalda inkassokrav

Alla betalningar matchas mot rätt krav och bokförs sedan automatiskt i ditt affärssystem. Vid felbetalningar genom banköverföringar, så försöker FINQR-plattformen automatiskt matcha betalningen mot rätt inkassokrav.

Du har alltid stenkoll på status för din kundreskontra på övergripande och kundnivå. Du ser totalt fakturerat belopp samt fördelning mellan aktiva och förfallna fordringar.

Innan vi nördar ner oss ännu mer i inkasso.
Vill du bli kontaktad?

Nördfakta kring inkasso med oss

Best Practice-process för inkasso

Inkassoflödet i plattformen följer en förutbestämd best practice. Vår kravprocess är noga framtagen och baserad på miljontals historiska datapunkter. Flödet är designat för att sänka DSO/kredittiden och samtidigt upprätthålla en så positiv kundupplevelse som möjligt.

Även om vi är väldigt stolta över vår best practice, så är vi inte ”dem som är dem”. Givetvis kan du skräddarsy inkassoprocessen med antal steg och intervall så att den blir precis så som du vill ha den.

Så här ser vår process ut

Skräddarsydda kravprofiler

Med oss kan du skräddarsy påminnelse- och inkassoprocessen med antal steg och intervall. Dessutom kan du skapa olika profiler och knyta till olika kundsegment som hämtas från ditt affärssystem. Resultatet blir tydligare kommunikation och bättre upplevelse för dig och dina gäldenärer.

Stenkoll med tidslinjer

I FINQR-plattformen har du alltid stenkoll på din kravhantering, både på övergripande och detaljnivå.

Du kan se status för hela din kundreskontra och vilket steg som fordran befinner sig i.

Klickar du dig in på ett enskild ärende får du även här en statusöverblick och vilka steg som fordran gått igenom samt om några särskilda händelser skett.

Personlig kontakt för bättre utfall

Om du väljer premiumpaketet för inkasso så kompletterar vi alla smarta automatiserade utskick med personlig telefonkontakt med gäldenären. På så sätt ökas lyckandegraden ytterligare.

Våra handläggare har alltid en vänlig men bestämd ton och fokuserar på att representera ditt företag på ett optimalt sätt där kundrelationen inte ska bli lidande.

Inkassokravets uppbyggnad

All nödvändig information som behövs för att FINQR-plattformen ska kunna generera dina inkassokrav hämtas från ditt affärssystem.

Kravdesignen är gjord enligt konstens alla regler och vår gedigna erfarenhet. Din logotyp har första parkett.

Vill du anpassa något? Hojta till så löser vi det.

Vad blir nästa steg?

Detta säger våra kunder

Inkasso är bara en del av vår plattform

Med FINQR-plattformen automatiserar du hanteringen av din kundreskontra. Välj vilka moduler du vill använda och kombinera ihop dem till en kraftfull lösning.

Fakturering

Fakturera genom e-post, SMS, brev och e-faktura. Mottagaren har även tillgång till fakturan i webbformat.
launchLäs mer

Inkasso

I flödet ingår påminnelser, inkassokrav och löpande hantering hela vägen till juridisk rådgivning och efterbevakning.
launchLäs mer

Betalning

Erbjud smidig betalning av fakturan genom Banköverföring, Kort, Swish, Delbetalning, Autogiro & E-faktura.
launchLäs mer

Bokföring

När betalningen kommit in prickar vi automatiskt av den i ditt ekonomisystem. Tillgång till händelser & verifikat.

Factoring

Sälj dina fakturor när du behöver tillgång till kapital extra snabbt. Kan fås med eller utan regress. Pengarna inom 24h.
launchLäs mer