Lär dig mer om e-faktura-formatet EDI

Kärt barn har många namn brukar det heta. EDI faktura är ett sådant begrepp som många svänger sig med och ibland förväxlar man det eller tror att det är samma sak som något annat.

EDI faktura är en sammanslagning av faktura och akronymen EDI som står för ”electronic data interchange”. Det är överföring av strukturerad information enligt ett visst format. EDI används bland annat för fakturor, och vips så föddes begreppet EDI faktura.

Elektroniska fakturor i EDI format

Det är egentligen mer korrekt att tala om elektroniska fakturor i EDI-format. EDI-fakturor kan också använda olika typer av strukturer och filformat, man brukar ofta skilja mellan XML och flatfiler.

En viktig aspekt med EDI är att det i de flesta fall används för överföring av information mellan företag. Ta e-faktura som exempel, när den ska skickas till ett företag, så skickas den till deras affärssystem via EDI och inte till mottagarens bank som för privatpersoner.

Lär dig mer om FINQR och EDI fakturor

EDI-fakturor bjuder på många möjligheter för ditt företag. FINQR Fakturaservice är en smidig lösning som låter dig skicka EDI-fakturor, men även vanliga e-fakturor, postfakturor och e-postfakturor.

Systemet sköter även påminnelser och inkasso. Dessutom bokförs betalda kundfakturor direkt i ditt affärssystem automatiskt.

Vill du göra din Fakturering smidigare?

Om du vill ha ett modernt verktyg för fakturering som hjälper dig få betalt snabbare, då ska du kolla in FINQR.

Vår plattform synkar med ditt ekonomisystem, hämtar fakturorna och skickar ut dem via brev, e-post, e-faktura och SMS. När betalningen kommit in så bokförs den automatiskt i ditt ekonomisystem.

Välj själv om du vill lägga till påminnelser och inkasso helt kostnadsfritt.

  • Få betalt snabbare
  • Mindre administration
  • Förbättra kundrelationen