Interaktiv, att kunna interagera med något. I 99 % av fallen så syftar man till digitala webbaserade fakturor när man talar om interaktiva fakturor. Det kan även handla om pdf-fakturor eller e-postfakturor med klickbara länkar.

Men vad är då en webbaserad interaktiv faktura? Vi ser inte det som en pdf-fil som man kommer åt via länk, utan det måste vara en webbsida som utgör den interaktiva fakturan. Förutom att innehålla länkar kan en webbfaktura innehålla andra interaktiva element som exempelvis en FAQ (vanliga frågor och svar).

Den kan även innehålla status för fakturan, om den är förfallen, hur mycket som är betalt, delbetalt eller återstår. Kanske har man lagt in något erbjudande i samband med fakturan. Eller så kan man chatta direkt med kundtjänst inifrån den interaktiva fakturan. Möjligheterna är många.

FINQRs plattform automatiserar och optimerar hela din fakturering. Oavsett om du skickar dina fakturor via brev, e-post eller e-faktura, så skapas det även alltid en interaktiv webbfaktura. Om du är nyfiken på vår lösning, kan du läsa mer här.