FINQR utökar satsningen på Golfsverige med områdesansvarig

Stor efterfrågan på effektivare medlemsfakturering

De senaste 12 månaderna har vi sett en stor ökning i intresset för vår tjänst för medlemsfakturering. Över 50-talet klubbar har redan effektiviserat och automatiserat sin medlemsfakturering och lika många fler står på kö för att veta mer.

Hampus Skyllermark, FINQR

Förutom vårt utökade samarbete med Golfens IT-system GIT, så satsar vi nu även extra på golfen genom att välkomna ombord Hampus Skyllermark som områdesansvarig för Golfklubbarna.

Hampus Skyllermark blir länken till Golfen

Han föddes praktiskt taget med golfklubban i handen och genom uppväxten har sport spelat en central roll. Handbollen lärde honom lagspel och förtroende, skidåkningen att prestera när det gäller och vara stabil, golfen gav honom tålamodet och ihärdigheten.

Under hela mitt liv så har jag varit i golfbranschen på ett eller annat sätt. Redan som barn blev jag fostrad i Acushnet Sverige AB (Titleist FootJoy). Min far Joakim Skyllermark jobbade som ekonomichef och genom den vägen kom jag in i golfvärlden. Det blev flera år ute på fältet som säljare inom Acushnet.

Underlättar för både klubbar och medlemmar

Fokus för oss på FINQR har alltid varit att underlätta för både klubbarna och medlemmarna. De båda kundupplevelserna går hand i hand. Förutom ett nära samarbete med GIT så tar vi även lärdom från klubbarna och sätter oss in i vad de önskar och behöver.

När jag fick syn på FINQRs jobbannons så kunde jag inte låta bli att söka. De ligger långt fram och satsar verkligen på golfen. Jag tycker det ska bli fantastiskt kul att hjälpa golfklubbarna automatisera och effektivisera sin verksamhet så att vi får mer tid över till det vi alla älskar, nämligen golfen.

Grundtanken är att förenkla administrationen för klubbarna och automatisera flödet. Med FINQR effektiviseras medlemsfaktureringen med upp till 80 %. Till detta räknar vi automatisk synkning av fakturor från GIT, Distribution via brev/e-post, Betalning och därefter aktivering av medlemmar i GIT samt bokföring i ekonomisystemet.

Påminnelser och Inkasso

För oss är flexibilitet och användarupplevelsen extra viktig. Golfklubbarna väljer själva om de vill inkludera påminnelser och kravhantering i sitt flöde.

I FINQRs standardflöde för inkasso går det alltid ut en första snäll påminnelse där fakturamottagaren inte betalar någon påminnelseavgift, allt för en positiv kundupplevelse. Det går lika bra att skicka sina fakturor utan att använda sig av inkasso i flödet. Golfklubben har fortfarande tillgång till alla fördelar med automatisk synk till GIT, distribution, betalning, avprickning och bokföring.

Betalalternativ

Ett önskemål från många klubbar och medlemmar har varit flexibel betalning av medlemsavgiften. Därför lanserade vi möjligheten till löpande betalning med lägre pris än branschstandard. Flera andra betalsätt ligger också i planen och kommer att lanseras löpande.

Förutom att medlemmen kan få sin faktura via brev eller e-post, så har de även alltid tillgång till fakturan digitalt via en fakturaportal. Här samlas alla medlemsfakturor för tydlig överblick. Har medlemmen frågor kan de chatta direkt med FINQR via portalen.

Den växande golffamiljen hos FINQR

Bland nöjda klubbar som redan använder FINQR finns bland andra Vasatorp, Öijared, Kalmar, Växjö, Ingarö och Bosjökloster. Lars Brydolf, klubbchef på Öijared har hunnit använda FINQR-plattformen i tre år.

Lars Brydolf (Klubbchef), Sandra Eberstein (VD) och Päivi Larsson (Ekonom) på Öijared Resort.

Effekten sedan vi började använda FINQRs plattform är att vi sparar mycket tid och har mer kontroll. Vår översikt över medlemmarna och betalningar har ökat, vilket i sin tur har gjort det lättare att prognostisera omsättning och antal medlemmar under året, säger Lars Brydolf, klubbchef på Öijared Resort.

Läs hela caset med Öijared

Vill du veta mer om lösningen för medlemsfakturering?

Målet när vi tog fram vår faktureringstjänst för golfklubbar var att det skulle kännas lika klockrent som en hole in one. Lösningen synkroniserar automatiskt med Golfens IT-system (GIT) och fungerar oavsett vilket affärssystem du använder.

Surfa in på vår produktsida för att läsa mer om lösningen. Har du några som helst frågor eller bara vill ta en titt på plattformen, så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Läs mer om vår lösning

 

 

 

 

 

Delad glädje, är dubbel glädje

Kategorier & taggar för denna artikel:

Tips på liknande läsning