Vad säger Pelle Sättare och Ingarö Golfklubb om FINQR?

Pelle Sättare, Klubbchef/VD, Ingarö Golfklubb

Vi slår oss ner med golflegendaren Pelle Sättare för att prata golf, ekonomi och FINQR. Pelle har jobbat med golf i över 30 år och arbetat som klubbchef i 20 år med undantag för åren då han var klubbrådgivare på Svenska Golfförbundet.

Jag har implementerat FINQR för fakturering av medlemmars avgifter på Vasatorps Golfklubb (ca 4000 medlemmar) och på Ingarö Golfklubb (ca 3000 medlemmar) inför säsongen 2022. Idag är jag klubbchef/VD på Ingarö Golfklubb och FINQR är för mig det självklara valet även 2023.

Effekten av att använda FINQRs medlemsfakturering

Bland de största fördelarna med att använda FINQRs plattform för golfklubbar så nämner Pelle att användargränssnittet är smidigt och ger en snabb överblick och bra kontroll. Dessutom är supporten mycket bra och man får snabb återkoppling.

FINQRs plattform automatiserar och effektiviserar motsvararande 30-50 % av en heltidstjänst. Kostnaden för att nyttja systemet är låg i förhållande till detta. Det är helt enkelt en bra affär.

Det som gör att plattformen kan spara klubbar så pass mycket tid grundar sig bland annat i att FINQR automatiserar upp till 80 % av de manuella stegen i samband med medlemsfakturering.

Klubben skapar enkelt sin faktura i GIT och synkar därefter över den till FINQR som sedan automatiskt tar hand om utskick, inbetalning och bokföring samt aktivering av medlemmen.

Vill man använda sig av påminnelser och inkasso finns det även stöd för detta. Dessutom hjälper FINQRs kundtjänst medlemmarna med att svara på frågor om betalning av fakturan.

För klubbar som vill effektivisera faktureringen

Pelles råd innan man sätter i gång med sitt effektiviseringsarbete är att gå igenom rutiner och processer först. När man har det klart är det dags att implementera det systemet som man valt. Detta är förutsättningen för att få bästa möjliga resultat.

Systemet i sig kommer aldrig att lösa något, men om du har koll på din verksamhet och nyttjar systemet på rätt sätt blir effekten stor.

Om du vill läsa mer kring hur FINQRs lösning för golfklubbar fungerar, så ska du klicka dig in på produktsidan och läsa mer. Vår golfexpert Hampus Skyllermark står även redo att ge dig en personlig rundvisning och svara på dina frågor.

Läs mer om FINQR för golfklubbar

Delad glädje, är dubbel glädje

Kategorier & taggar för denna artikel:

Tips på liknande läsning