FINQRs moderbolag Blingdale tar in 43 miljoner för expansion

Överträffad nyemission

Vi är extra stolta och glada att kunna meddela att vårt moderbolag Blingdale överträffade sin planerade nyemission på 30 miljoner genom att säkra totalt 43 miljoner i slutet av 2021.

35 miljoner kommer från befintliga ägare, medan resterande 8 miljoner kommer från nya ägarintressen. FINQR kommer få ta del av kapitalet och använda det för bland annat vidareutveckling av vår plattform, geografisk expansion samt personalsatsningar.

Claes Ramel, CEO

Intresset har varit stort och på bara två månader säkrade vi 43 miljoner. Ägarbasen är en härlig mix av allt från IT-miljardärer och entreprenörer, till skånsk jordadel. Det känns otroligt kul att befintliga ägare väljer att satsa ännu mer, samtidigt som vi kan välkomna flertalet nya ägare ombord också.

Claes Ramel, CEO, Blingdale

Nischade mot B2B, likviditet och transaktioner

Blingdale fungerar som investerare och inkubator för både affärsidéer och talanger inom B2B fintech. Fokus ligger på att utveckla lösningar och Saas-tjänster för optimering av likviditet och transaktioner. I portföljen finns de två bolagen FINQR och Quiddly, och fler är på gång.

Stort fokus på rekrytering under 2022

Kapitalet kommer att fördelas mellan Blingdales befintliga dotterbolag samt ett nytt projekt som är under utveckling. För att möta de ambitiösa tillväxtmålen med geografisk expansion, ökad takt för kundanskaffning samt säkra produktutvecklingen, kommer stort fokus att ligga på rekrytering under 2022.

Johanna Herrlander, People & Organisation Officer

I spetsen för arbetet med bolagens employer branding och rekrytering står Blingdales People & Organisation Officer Johanna Herrlander. Hon klev ombord 2021 med uppdraget att förbereda organisationen och skapa förutsättningar för tillväxtresan.

Att få vara med och bygga något som Blingdale från grunden är verkligen en HR-dröm. Under 2022 ligger mycket av fokus på rekrytering. Vi räknar med att anställa 25 personer till både ledande positioner och specialistroller.

Johanna Herrlander, People & Organisation, Blingdale

Mer om moderbolaget Blingdale

Läs mer om FINQRs moderbolag på https://blingdale.com/

Delad glädje, är dubbel glädje

Kategorier & taggar för denna artikel:

Tips på liknande läsning